Atatürk sevgisi partiler üstüdür”

 Atatürk sevgisi partiler üstüdür”

Atatürk'ün Muhafızı Giresunlu Topal Osman Ağa'nın hayatının tüm detaylarıyla ele alındığı Mustafa Kemal`in Muhafızı Topal Osman” isimli kitabın yazarı Kırıkkaleli Genç Yazar Ümit Doğan, Kitabın en önemli özelliğinin, Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey'i

ATATÜRK’ÜN MUHAFIZI GİRESUNLU TOPAL OSMAN AĞA’NIN HAYATINI TÜM DETAYLARIYLA ELE ALDIĞI KİTABININ BİRİNCİ BASKISI HEMEN TÜKENEN KIRIKKALELİ GENÇ YAZAR ÜMİT DOĞAN’DAN ÖNEMLİ MESAJ:

“Atatürk sevgisi partiler üstüdür”

Atatürk’ün Muhafızı Giresunlu Topal Osman Ağa’nın hayatının tüm detaylarıyla ele alındığı “Mustafa Kemal`in Muhafızı Topal Osman” isimli kitabın yazarı Kırıkkaleli Genç Yazar Ümit Doğan, “Kitabın en önemli özelliğinin, Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in öldürülmesi olayının azmettiricisi olarak Atatürk’ün, tetikçisi olarak da Atatürk’ün Muhafızı Giresunlu Topal Osman Ağa’nın gösterildiği olayı aydınlatmış olmasıdır” dedi.

KIRIKKALELİ GENÇ YAZAR

Cumhuriyetin ilanından birkaç ay önce yaşanmış ve bugüne kadar sisler içinde kalmış bir cinayetin, azmettiricisi olarak Atatürk’ün gösterildiği Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in öldürülmesi olayının detaylarının gün yüzüne çıkartılarak, bu olayın ilk defa bilimsel bir çalışma sonucunda aydınlatılmış olmasının önemine vurgu yapan kitabın yazarı Ümit Doğan, 1984 Kırıkkale doğumlu. Aslen Balışeyh-Kulaksızlı olan yazar, uzun zamandır İstiklal Harbi Dönemi ve Cumhuriyet Tarihi araştırmaları yapıyor.

SUNUŞ PROF. DR. ÜMİT ÖZDAĞ’DAN...

Bu ilk bilimsel çalışmasını, sunuş yazısını Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’ın yazdığı “Mustafa Kemal’in Muhafızı Topal Osman” isimli kitabında toplayan Ümit Doğan’ın kitabı yurt çapında büyük ilgili gördü. Başta D&R ve Kitapyurdu gibi önemli internet kitap satış siteleri ve mağazaları olmak üzere birçok kitap satış merkezinde bulunabilen ve birkaç hafta içinde ilk baskısı tükenen kitabın, ikinci baskısı pek yakında okurlarla buluşacak. Gazetemiz Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı’ya yaptığı açıklamada, “Bu çalışmayla Kırıkkale’mizin ismini duyurmak, beni ayrıca onurlandırıyor” diyen Doğan, Kırıkkale’nin yetiştirdiği bir yazar olmanın gerçekten gurur verici olduğunu da ayrıca vurguladı.

ATATÜRK, “AZMETTİRİCİ” OLARAK ANLATILDI

Alternatif tarih yazarlarının ve bazı odakların uzun yıllar boyunca Ali Şükrü Bey cinayetinde Topal Osman’ın tetikçi, Atatürk’ün de azmettirici olduğunu iddia ettiklerini belirten Doğan, “Bu kara propaganda sonucunda Osman Ağa’nın şehri olan Giresun ve Ali Şükrü Bey’in şehri Trabzon’un insanları arasında bir soğukluk oluştu. Atatürk’ün Trabzonlulara milletvekilleri Ali Şükrü Bey’in katili olarak gösterilmesi sonucunda ise, Trabzon halkı ile Atatürk’ün yıldızları bir türlü barışmadı. Bu kitapta, ne Atatürk’ün ne de onun Muhafızı Osman Ağa’nın Ali Şükrü Bey cinayetiyle ilgisi olmadığını belge, bilgi ve analizlerle ispatladık” diye konuştu.

ALTERNATİF TARİH YAZARLARI: İFTİRACILAR!

Yaptığı araştırma ve sonucu olan bu kitapla, “İftiracılar” olarak adlandırdığı “alternatif tarih yazarlarının” en büyük kozlarından birini ellerinden almış olduğunu ifade eden Genç Yazar, “Bu iki güzide şehrimizin insanlarının birbirlerine bakış açısında birazcık yumuşama olursa, ne mutlu bize” şeklinde duygularını ifade etti.

ATATÜRK, ALLAH’IN BİR LÜTFUDUR

Doğan sözlerini şöyle tamamladı: “Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa’yı karalamaya, onun üzerinden oyunlar oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Günümüzde ne yazık ki onun aziz hatırasının siyasete alet edildiğini görüyoruz. Mustafa Kemal’in Türk milletine armağan ettiği cumhuriyeti bir kenara bırakıp, bir takım kişisel yönlerini eleştirerek ona çamur atmaya çalışanlara buradan şu mesajı vermek istiyorum. Atatürk bir peygamber değildir, elbette hataları olacaktır. Bununla birlikte O, eşsiz bir komutan, siyasi bir deha, iyi bir devlet adamı, bilge bir liderdir. Sevabıyla ve günahıyla Allah’ın Türk milletine vermiş olduğu bir lütuftur Mustafa Kemal. Atatürk sevgisi partiler üstü bir kavramdır ve onun aziz hatırası her Türk vatandaşının kalbinde ilelebet yaşayacaktır.” 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı